събота, май 15, 2021

Отрицателни са 19-те проби, изследвани за коронавирус, 120 души са под карантина

Военномедицинска академия (ВМА) е изследвала за коронавирус общо 19 проби към този момент, като всички са отрицателни. Продължава да се работи по още една проба, която ще бъде готова след около 3 часа. Информацията съобщи началникът на ВМА генерал Венцислав Мутафчийски, пише БГНЕС. Сред изследваните проби в Националната лаборатория има 3 от Варна, Благоевград и Хасково. Те също са с отрицателен резултат.

Генерал Мутафчийски посочи, че чрез контрола на сухоземните ни граница, особено на „Калотина“, е изключително ефективен. Той съобщи, че за последните 24 часа от там, благодарение на термометриране на пътникопотока, са отделени и постъпили във ВМА 4-ма души. Той добави, че България има безпрецедентни мерки за сигурност. 2-ма от общо 4-мата, приети във ВМА, са международни шофьори. Третият от мъжете е водач на автовоз, а четвъртият е просто пътуващ с автобус. Според информацията, всички са свързани по някакъв начин с Италия.

Около 120 души общо са поставени под карантина за цялата страна, съобщи генерал Венцислав Мутафчийски. И допълни, че по още един отрицателен резултат от ВМА ще бъде изпратен към националната лаборатория за повторен анализ.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече