петък, април 16, 2021

Отваряме заведенията, но месец март ще е критичен

В понеделник вечер всички на заведение – обаче ще обясните на хората, че е пандемия. Това, че отваряме ресторантите не е да тръгнат всички и да се заразят. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Чирпан.

Внимание, дистанция, ум – да минем и март месец и с идването на пролетта мисля че ще е по-лесно, смята Борисов. Според него, март месец е критичен.

Но аз винаги съм разчитал на чувството за самосъхранение и интелигентността на българите. Така че – заведения нека си има, който иска да влезе, да хапне или да отиде на празник, но да знае, че пандемията върлува и отнема човешки животи, подчерта премиерът Борисов.

У нас всичко работи – учениците учат, фитнеси, молове, магазини работят, заяви той като даде пример със съседните ни държави като Гърция, където действащите мерки са по-строги.

Премиерът коментира още, че е направена такава организация за пристигащите ваксини, че още през нощта, когато се очаква да пристигнат у нас, да бъдат разпределени и ваксинацията да може да продължи. Полагаме огромни усилия на минутата да ги разкараме, допълни Борисов.

Според премиера, най-важното от тези избори е след това да се състави правителство с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август, до декември трябва да минем минимум 3% ръст в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки един, който казва, че е политик и милее за държавата, заяви Борисов.

„Всички са се съсредоточили в тези избори, но най-важното е след тях да се създаде стабилно правителство и то с максимално голямо съгласие, защото месеците юни, юли, август до декември трябва да минем 3% ръст на БВП. Само това ще оправи дефицита и отново догодина ще гоним 5-те процента ръст и 120 милиарда – 130 милиарда лева БВП“, категоричен е премиерът Борисов.

Той акцентира, че ЕК прогнозира ръст от близо 3% на БВП за България, заради начина на управление на пандемията у нас и антикризисните социално-икономически мерки на правителството.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече