петък, октомври 15, 2021

Овладян е мащабният пожар в Благоевград

Овладян е мащабният пожар в Благоевград, съобщи БНТ. Изгоря емблематичната за Благоевград сграда „Купола“ в пожара от тази сутрин. Щети има и в банков клон, който се помещава в нея. Пострадали от огъня са още и нощен клуб, както и ресторант.

Няма пострадали граждани и жители на сградите, които са в близост до мястото. Заради бързата реакция на пожарникарите и екипите на полицията те са евакуирани, а някои от тях и сами са се евакуирали. Живеещите в близост до сградата са доста изплашени.

Това е най-големият пожар, бушувал в Благоевград 2021 година, а в потушаването му са участвали 6 екипа на пожарната и около 120 пожарникари.

„Към момента вече пожарът е овладян, не се разпространява. Срещаме малко трудности по доизгасяването, тъй като горят подпокривни пространства, които са обшити плътно с ламарина и се налага къртене“, обясни директорът на пожарната в Благоевград инж. Георги Пармаков.

Очаква се да бъде направен оглед след като районът бъде обезопасен. Причините за пожара предстои да бъдат изяснени. Заради огъня са спрени електричеството и газоподаването в района на центъра на Благоевград.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече