петък, октомври 22, 2021

Партията на Цветан Цветанов няма да е по модела „Борисов“

„Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: Не на лидерството!“, каза пред БНР бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който в момента е председател на Евроатлантическия център за сигурност.

Цветанов вече обяви, че ще създаде политически проект. Днес обаче разкри какви ще са принципите в него и с кого от политическата палитра в страната би могъл да се сближи. Той е убеден, че проектът му има бъдеще и не вярва в социологическите проучвания, които не му отреждат водеща роля.

Знам къде са грешките на ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в изграждане на един политически проект„, обясни Цветанов и добави: „Партията е единственият начин да имаш своята представителност и да реализираш политическите амбиции, които имаш“.

А политическите амбиции на Цветанов ще бъдат носени от политически проект в център – дясно.

Бившият втори в ГЕРБ обяви, че би си сътрудничил с всички политически формации, изповядващи евроатлантически ценности. Те трябва да гарантират демокрацията и правовия ред в страната. И още по-важно – да подкрепят всички реформи, които са неотложни. 

Вижда ли такива партньори той в Голямата коалиция?

„Валери Симеонов и „Обединени патриоти“ гласуваха против сделката за F-16 и тук няма да можем да намерим своето припокриване, но същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме силни допирни точки с Валери Симеонов“, заяви той.

Преди да продължим напред обаче трябва да изчистим настоящето. По думите на Цветанов са необходими категорични и бързи отговори от прокуратурата, дали снимките, аудиозаписите с премиера Бойко Борисов от последните дни са истински или не. Само така ще се намалят фалшивите новини и напрежението в обществото.

„Институциите в страната трябва максимално бързо да се произнесат по всички теми, от които в момента всички български граждани се чувстваме омерзени“, заяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Цветанов ясно подчерта, че вярва в безпристрастността на прокуратурата и не разбира недоверието, изразено от президента Румен Радев: „Подобно поведение по никакъв начин няма да създаде условия за консолидиране на обществото и за правенето на политики, в които да участват и опозицията, и управляващите“.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече