понеделник, януари 18, 2021

Пациентът, който се самоуби в Бургас, се е самоубил от страх от Ковид. Видял човек да умира до него в болницата

Страх е причината за самоубийството на човека, който днес скочи от 8-ия етаж на болницата в Бургас.

75-годишният мъж, който по-рано днес се самоуби в бургаска болница, е видял как човек умира около него, съобщава „Флагман“, позовавайки се на негови близки от руенското село Ябълчево. Той не е имал никакви психически проблеми.

75-годишният Халил Х. е диагностиран с Ковид-19 през миналата седмица. В петък състоянието му се влошило и е настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас.

Още в първите часове станал свидетел на смърт на мъж, с когото е бил в една стая. Предполага се, че това го е сринало психически.


Пациентът, който скочи от 8-ия етаж на УМБАЛ-Бургас, лекувал коронавирус.

Халил останал сам в стаята през уикенда, чул се няколко пъти със съпругата си Хаджер, но не звучал никак добре. Той бил в средно тежко състояние, не се налагал от апаратно дишане, но не се чувствал добре.

Рано тази сутрин 75-годишният мъж скочи от 8-ия етаж и падна върху скелето на южното крило на УМБАЛ-Бургас. Пожарникарите се отзоваха светкавично на мястото, те го пренесоха до линейката, но Халил е издъхнал в 8:10 часа, узна Флагман.бг.

Халил е животновъд, човек, когото цялото село уважава, казаха наши източници.

Според сайта Лупа.бг, който се позовава на известен психиатър, през последните 6 месеца имало 75 самоубийства заради страха от ковид 19. Две от тях са в Бургас – на мъж от ж.к.”Меден рудник” и пациентът от Ябълчево.

Специалисти съветват болните да запазят самообладание и дори да виждат как умират други хора, е нужно да вярват, че това няма да се случи и на тях.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече