четвъртък, септември 24, 2020

Писмо до Владислав Горанов – защо трябва да подаде оставка

Докога ще слушаме и гледаме министерските ви липси на компетенции? Колко корупционни схеми трябва да излязат на показ, за да се спрете, за да развиете поне елементарно чувство за отговорност?

Не сме забравили за надвзетите субсидии. Не сме забравили „Апартаментгейт“. Не сме забравили теча на данни от НАП – между другото намерихте ли виновните или пак нещо не сте разбрал? Тогава, както и сега в положението ни на епидемични условия, пак не искахте да плащате обезщетения за нанесени вреди.

Как така не сте знаели, г-н министър на финансите, че г-н Васил Божков не е плащал? С чий подпис се приема отчета на Държавната комисия по хазарта? Или не можете да четете, или не разбирате под какво си слагате подписа, или някой 5 години многократно фалшифицира подписа Ви, или това си е чиста проба злоупотреба. Или нещо друго ще кажете по въпроса?

Знаете ли къде живеете, г-н Горанов, каква имуществена декларация сте подписали – или и това не знаете? Може би трябва да попитаме Кирил Домусчиев и Агенцията за финансова инспекция, която се предполага да е под контрола на финансовия министър – защо не плащате за обитаваното от вас жилище?

В нормалните правови държави след такива уличаващи факти следват дела и след тях виновният си понася последствията, а при нас след уличаващи факти следват оправдания и липса на последствия за виновните.

Кога станахте толкова нагли и безочливи? Както се изразихте Вие самият, докато си говорите задочно с Божков: „Всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите“. Вие да не би ей така, случайно, да бягате? Няма да е учудващо – хората са го казали: „Докато вятър не повее, гората не се люлее“.

Държавата ни не е за продан, но Вие сте!

Сега изясни ли ви се поне малко защо трябва да подадете оставка?

Автор: Николай Чакъров

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече