неделя, юли 12, 2020

Пламен Бобоков: Ходатайствах за назначаването на Николай Николов за прокурор

Ходатайствах за назначаването на Николай Николов за прокурор. Това заяви в интервю за „Тази неделя“ по bTV бизнесменът Пламен Бобоков, който беше пуснат под домашен арест срещу рекордната гаранция от 1 млн. лв.

Той и брат му Атанас се разследват за незаконен внос и износ на отпадъци, а от тази седмица Пламен Бобоков се сдоби с още едно – търговия с влияние. От държавното обвинение обявиха, че имат доказателства, че прокурор Николов е отправил молба за лобиране към Бобоков, с неговите контакти на високо ниво, да заеме поста окръжен прокурор на Русе.

„Там става дума за ходатайство за един изключително достоен прокурор, но може да видите, че е неуспешно, защото той друг човек е прокурор на тази позиция“, заяви още Бобоков за съдържанието на есемесите.

Бизнесменът е категоричен, че не става въпрос за „търговия с влияние“, а за „лобизъм“ за един достоен човек. „Тези избори винаги са предопределени от два стълба на влияние“, каза Пламен Бобоков. „Аз съм ги дал (есемесите), защото няма от какво да се притеснявам. Не става въпрос за заслуга на специалните служби“, разкри бизнесменът по повод на разпространените от прокуратурата доказателства, които включваха и есемеси от телефона на Бобоков за комуникация между него и секретаря на президента Пламен Узунов.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече