петък, декември 6, 2019

Пловдив: Икономическа полиция и Агенцията по храните затвориха заведение заради редица нарушения

Икономическа полиция и Агенцията по храните затвориха заведение в Пловдив заради редица нарушения. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив говорителят на ОДМВР. Редица нередности са установени при проверка на заведението в Пловдив.

Съвместните действия са осъществени снощи от служители на Икономическа полиция, Специализирани полицейски сили, РДПБЗН, ОДБХ и Инспекция по труда.

Реагирано е на сигнал за силна музика от ресторант в район „Северен“, който не се е потвърдил. При проверката обаче са констатирани други нередности в дейността на обекта.

От представителите на ОДБХ са съставени два протокола и акт за възбрана. Инспекторите по труда са установили неточности в документите на петима души от персонала, единият от които е непълнолетен. По отношение на противопожарните изисквания също предстои съставяне на акт за установяване на административно нарушение от полицейските служители по Закона за българските документи.

Предстои да бъде сезирана и ТДНАП за неработещи касови апарати, а по отношение на законността на търговския обект – Общинската администрация. Подобни съвместни проверки на територията на Пловдив и областта продължават.

Цветана ТОНЧЕВА

Източник: Focus-news

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече