неделя, март 7, 2021

Поддръжката и качеството на Лъвов мост не отговарят на изискванията

Проверка установи белези на недостатъчно бетоново покритие на арматурните пръти, пише в становище от ИПБ, като са изпратили и снимки от проверката. „Това е съществено несъответствие, което води до понижаване на живота на съоръжението“, посочват от института. Отделно от това са констатирани дълбоки пукнатини при мостовите връзки, които са стари, защото има следи от запълване с битум. Мрежови пукнатини има и около пътните шахти, но там следи от ремонт няма.

От института посочват, че след пускането на съоръжението през 2014 г. са се получили слягания, заради които са възникнали повечето пукнатини. Те вече били запълвани, но това не предотвратило сляганията. „Преди началото на зимния сезон, пукнатините с ширина повече от 4 см не са били запълнени. Следователно водата е проникнала в дълбочина, което е довело до компрометиране на асфалтовата настилка“, коментират от ИПБ.

Докато от Столична община обясняват, че времето не е подходящо за извършване на ремонт, в същото време се поправя асфалтовото покритие на АМ „Тракия“ около Чирпан. „Явно времето е подходящо да се ремонтира магистрала, но не е подходящо за ремонти в град София“, посочват от института. 

Източник: Actualno.com

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече