събота, юли 11, 2020

Подиграват ни се по най-безпардонния начин

На „Шофьорския плаж“ вече има 4-етажен бетонен колос, „уж“ укрепващ брега

Още една проверка на строителния надзор е назначена на „Шофьорския плаж“ в резервата „Алепу“. Причината за това станаха снимки във Facebook страницата „Бетономорие“, които показват как започналият като укрепване на брега строеж преди две години в момента е достигнал четири етажа и така на мястото реално се е появила масивна сграда.

„Подиграват ни се по най-безпардонния начин. Това е крещящ абсурд на управлението на страната ни“, възмутени са хората от „Бетономорие“.

Заради сигнала инспектори от Дирекцията за национален строителен контрол ще направят проверка дали има нарушение в изпълнението на проекта за укрепване на брега. Това трябва да се случи днес (3 юни).

Това е плаж Св. Тома, продължение на шофьорския плаж при Алепу. Това което виждате, по проект, е брегоукрепване в…

Публикувахте от Бетономорие в Вторник, 2 юни 2020 г.

Новата проверка на ДНСК обаче изглежда като прах в очите на обществото, тъй като всъщност дирекцията вече провери веднъж строителството край „Алепу“ преди година и половина и констатира нарушение. Строителството обаче очевидно не спира.

През януари 2019 година за строителството на курортно селище на „Шофьорския плаж“ край „Алепу“ беше констатирана грешка на главния архитект на община Созопол, който е допуснал едновременно укрепване на свлачището и изграждане на курортния комплекс.

Тогавашният кмет на Созопол Панайот Рейзи трябваше да издаде заповед временно да бъде преустановено изграждането на жилищните сгради, докато изцяло не бъде укрепен брегът.

„В случая, тъй като и за двата обекта е налице разрешение на строеж и частична проектна документация, ние не можем да говорим за безспорно незаконно строителство. Ние говорим за обекти, които са започнати в отклонение на определени текстове на Закона за устройство на територията, за които нямаме или имаме частично налична техническа документация”, отбеляза преди година и половина началникът на ДНСК арх. Иван Несторов.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече