сряда, октомври 20, 2021

Подсъдимият за катастрофата с Милен Цветков излиза от ареста

Подсъдимият по делото на Милен Цветков ще бъде под домашен арест, но с електронна гривна

Софийският градски съд пусна от ареста Кристиян Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков

Николов ще бъде под домашен с арест, но електронна гривна, решиха магистратите. Решението не е окончателно, а прокуратурата обяви, че ще протестира пред по-горната инстанция, съобщават от Нова. Още от момента на задържане, и дори няколко месеца след старта на процеса, Николов настояваше да бъде освободен. Това се случва едва сега.

Самият процес ще продължи по същество през следващите дни, защото годишен отпуск на експерти стана причина за тяхното неявяване.

До 7 септември трите вещи лица, които трябва да изготвят оценка за психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов, не могат да се явят пред Темида. Не е извършен и преглед. Без тяхното мнение съдът няма да реши за умишлено убийство ли става въпрос, каквато е тезата на прокуратурата, или за смърт без предварителен умисъл.

Самият процес ще продължи по същество през следващите дни, защото годишен отпуск на експерти стана причина за тяхното неявяване. Делото е почти пред финал, но се чакат още няколко експертизи. Една от тях е за психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов. Това е едно от ключовите решения, което ще даде отговор дали става дума за умишлено убийство или смърт без предварителен умисъл.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече