събота, юли 11, 2020

„Политически зоопарк“: Подпорната стена на Алепу ще е специална – с пиколо и бармани

Строежът на Алепу продължава, както и недоволството срещу него. Това се случва, след като миналата година пак на същото място имаше проблеми – заради същия строеж. Обяснението по това време беше, че се укрепва свлачище и то след .. строеж. Нарушения така и не бяха открити, макар да имаше 2 проверки – при втората ДНСК изрично уточни, че се укрепвал брегът.

Изпълнител на проекта е „Главболгарстрой“. Същата компания спечели и проекта за Национална детска болница, като тя е едно от най-известните имена в строителния бранш в България.

Строителството предизвиква протести на екоактивисти. Те обявиха, че не приемат становището на ДНСК, че това е укрепване на брега и всичко е законно, а смятат, че се строи огромен хотел в забранена зона от Натура 2000 и на ръба на защитената територия Блато Алепу.

Възмущението не спира и в социалните мрежи, като гражданите насочват обвиненията си към политическата класа. По традиция ние ви представяме най-интересните и съдържателни мнения в рубриката ни „политически зоопарк“.

Ето ги и тях:

Александър Христов (PR специалист)

Подпорната стена на Алепу ще е специална – с пиколо, рецепция и бармани

Явор Божанков (юрист и депутат от БСП)

Не става дума за хотела – подпорна стена. Става дума за съвсем друго Беззаконието се превърна в норма а законът – защитник на ненормалното.

Истината е явна. Но когато някой попита „вие нормални ли сте?!“ Му отговарят – законно е ! И това приятели е нов момент за България.

Тома Белев (еколог)

Считам, че противосвлачищното брегозащитно съоръжение с подпорни стаи, асансьори и тераси на Главбулгарстрой край Алепу, може да бъде оценено като иновация от световно ниво и трябва да бъде подпомогнато, както от оперативната програма за иновации, така и по правилото 60:40 и с 500 000 евро от програмата за преодоляване последствията от ковид вируса.

Впрочем да се знае – оставка на шефа на ДНСК и РИОСВ Бургас.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече