сряда, юли 8, 2020

Посмъртно! Посветиха песен на Милен Цветков

Милен Цветков ще остане вечно жив. Споменът за изявения български журналист ще се подклажда и от песен, която написаха за него.

За инициативата стана ясно от групата във Фейсбук „Справедлив съд за смъртта на Милен Цветков”. Автор на музикалното творение е Марио Бургаро. А името на песента – „Екранът празен”.

Бургаро споделя, че целта на произведението му е именно такава – да остане във времето нещо, посветено на Милен, което ще напомня за несломимия му дух.

За да се реализира докрай проектът обаче, необходими са десетина души с добри певчески възможности, които да поемат хоровото изпълнение на припева. Търсят се и желаещи да се включат във видеото към песента. Поне 20 души, верни на спомена на Милен.

Ще припомним само, че Милен Цветков загуби живота си в тежка катастрофа навръх Великден. Инцидентът беше предизвикан от 22-годишния Кристиан Николов, който шофираше мощно возило под въздействието на упойващи вещества. Развръзката по делото тепърва предстои.

Най-верните почитатели на Милен сформираха общност във Фейсбук, в която коментират хода на разследването. Така се е родила и идеята за песента.

Колкото по-бързо се намерят кандидати за участие, толкова по-скоро в родния ефир ще прозвучи и изпълнението. Но каквото и когато да се случи, всички сме наясно – „екранът празен” ще остане.

Източник: Avtora.com

Подобни публикации
1 Коментар
 1. Николина Павлова казва

  Здравейте, група „БИБЛИОФОНИЯ“
  Дамски камерен състав към библиотека „ЗАХАРИЙ КНЯЖЕСКИ“
  гр. Стара Загора, с ръководител
  Доктор по психология Дончо Донев
  ИЗЯВЯВАМЕ ЖЕЛАНИЕ ЗА УЧАСТИЕ В
  ПЕСЕНТА ЗА МИЛЕН ЦВЕТКОВ
  Тел. 0888 75 92 19 Николина Павлова

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече