понеделник, юни 27, 2022

Появи се нова комбинация между „Делта“ и „Омикрон“ – „Демикрон“

Възникна комбинация между Делта и Омикрон.

Нарастващите случаи на варианти на Omicron в европейските страни предизвикаха опасения относно възможността за трета вълна от COVID-19 по целия свят. Докато експертите все още се борят да разберат естеството на този нов вариант, за да изпишат превантивната стратегия, друг вариант излезе на преден план, пишат международните медии. Наречен е Delmicron, а експертите смятат, че този щам всъщност е отговорен за цунамито COVID в Съединените щати и Европа. Не е твърде трудно за дешифриране, пише varna24.bg.

Delmicron е комбинация от вариантите Delta и Omicron.  Delmicron не е нов вариант на коронавируса като Alpha, Beta и други. Това е комбинация от двата съществуващи щама – Delta и Omicron. Това е двоен вариант на COVID-19, който се разпространява бързо на Запад.

Вариантът Delta доминираше от средата на април до средата на юни и беше основно отговорен за втората вълна на коронавирус, която отне милиони животи по целия свят.

Този щам на вируса води до тежки симптоми и дори рискът от хоспитализация е по-голям. Освен това след инфекцията щамът може да доведе и до дългосрочни симптоми като мозъчна мъгла, мускулни болки и падане на косата. 

Когато говорим за омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста трансмисивно, не води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на Omicron може да надмине имунитета, осигурен от естествена инфекция и ваксинации. Първоначалните симптоми на инфекция с Omicron включват възпалено гърло, главоболие и умора. Загуба на мирис и вкус не се съобщава в случай на Omicron. Когато говорим за омикрон, се смята, че причинява по-леки симптоми. Въпреки че е доста трансмисивно, не води до тежки симптоми и рискът от хоспитализация е по-нисък. Експертите обаче смятат, че вариантът на Omicron може да надмине имунитета, осигурен от естествена инфекция и ваксинации.

Инфекцията с Delmicron има тенденция да показва повече или по-малко същия симптом като неговите родителски варианти. Общите признаци включват: Висока температура, упорита кашлица, загуба или промяна в обонянието или вкуса ви, главоболие, хрема, възпалено гърло, пише varna24.bg.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече