четвъртък, февруари 25, 2021

Премиерът Бойко Борисов: Поех ангажимент да разпоредя на министъра на здравеопазването да задължим, който излиза навън, да си сложи маска

Поех ангажимент да разпоредя на министъра на здравеопазването пред Щаба да задължим, който излиза навън, да си сложи маска. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Притеснява ме, че ниската заболяемост и смъртност в сравнение с другите страни адски успокоява хората и има усещане, че това ще свърши. Има усещане, че това едва ли не е шега. Огромна част от българите гледат какво става и по другите страни и разбират, че трябва да се спази единственото доказано до този момент действие, а това е дистанцията“, посочи премиерът.

„Поех ангажимент да разпоредя на министъра на здравеопазването да задължим, който излиза навън, да си сложи маска или някакъв вид предпазен шал. Фабриките произвеждат маски, а всеки може и да си ушие. Отделно сме поръчали над 1 млн. маски. Ние насмогнем ли на маски, финансовият министър има готовност да платим за тези, които нямат възможност и да раздадем и безплатно“, посочи Борисов.

Източник: Агенция Фокус

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече