сряда, юли 8, 2020

Премиерът: Повече няма да затваряме нищо (ВИДЕО)

“Тезата на тези с тестуванията работи, ако има лекарство.”

Това заяви премиерът Бойко Борисов на заседание в Министерския съвет. Той бе категоричен, че повече няма да се затварят нито границите, нито обществените места. Според него силата на епидемията вече не е така силна, както през март, а болниците са укрепени достатъчно.

“Целта ни е от 15 до 30 юни да разхлабим още мерките и да пуснем всичко. Но срещу глупостта не можем да направим нищо. Когато знаеш, че си заразен и ходиш, подлагаш на риск големи групи хора. Виждате, че където има клъстери, налагаме дисциплина. В шуменското село просто такава нямаше”, обясни Борисов.

Премиерът коментира мнението на някои специалисти и опровегра техни тези. Той е на мнение, че няма полза от масовото тестуване, тъй като все още няма ваксина. Борисов обяви, че ще разговаря с Урсула фон дер Лайен, за да капарира предварително закупуването на ваксини.

“Имаше протести срещу ваксинирането за коронавируса, а ваксини няма. Урсула фон дер Лайен иска ЕС да капарира количества от ваксината. То още няма ваксина, а в София вече има протести. Сега да участваме ли в капарирането или не? Тя е доброволна, който иска”, уточни Борисов.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече