понеделник, юни 27, 2022

Премиерът: Снимките със скъпите горива са атака от страна на младежката организация на ГЕРБ

Жалко е да се използва страхът на народа за политически цели, обърна се Петков към Бойко Борисов

Кирил Петков обвини младежката организация на ГЕРБ за паниката с горивата, която предизвика опашки пред бензиностанциите на 2 март вечерта, съобщават от БНТ. Той даде и брифинг в Министерски съвет, след срещата с членовете на Българската петролна и газова асоциация.

„Както знаехме още в сряда, има големи количества гориво в цялата верига. Единствената причина, поради която се е получила паниката в сряда е, че са се използвали снимки от няколко малки бензиностанции, които са се използвали в социалните медии навсякъде под политическа или хибридна атака. До този момент, хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ“, заяви Петков.

Снимките, които се завъртяха из социалните медии – с цени над 3 лв на горивата, са платени постове, каза още Петков. На базата на този факт се създаде паника, която увеличи търсенето. Паниката обаче беше овладяна, на следващия ден цените се върнаха към по-нормални нива, подчерта премиерът.

„Всички тези обяснения на г-н Борисов за не знам коя зима… Жалко е да се използва страхът на народа за политически цели“, обърна се Петков към Бойко Борисов.
В разговорите участваха също заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече