понеделник, октомври 18, 2021

Президентът не знаел, че Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация

На президента Румен Радев не е докладвано, че служебният силов вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков е бил с отнет достъп до класифицирана информация. Това обяви самият държавен глава в отговор на въпрос на журналисти след аудиенцията си при папата във Ватикана. президента Румен Радев не е докладвано, че служебният силов вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков е бил с отнет достъп до класифицирана информация. Това обяви самият държавен глава в отговор на въпрос на журналисти след аудиенцията си при папата във Ватикана.

„По закон всички министри придобиват със своето назначаване достъп до класифицирана информация“, изтъкна обаче той, след като по-рано и от Държавната комисия за сигурност на информацията (ДКСИ) обявиха това, като уточниха, че достъпът на Рашков е бил даден от ДАНС през 2016 година и отнет през 2019 година.

Радев коментира и смяната на шефа на ДАНС Димитър Георгиев:

„Новото ръководство на ДАНС ще си докаже своите качества с работа и с дейност. Но виждате какъв проблем се беше отворил за националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности, а не обслужва националния интерес. Ето затова ние стигнахме дотук. Затова няма никакви резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта. Затова, както те самите признават, години наред чужди шпиони действат из България. И много други неща. Това са затваряне на очите за огромни нарушения, затваряне на очите за огромни корупционни скандали без никакви действия“.

Запитан дали подслушваните политици са 82, а не 32, както днес заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“, президентът отговори:

„Това са подробности, отнесете ги към съответните институции“.

На въпрос за думите на Бойко Борисов, който за пореден път повтори тезата на ГЕРБ – че служебният кабинет играе ролята на негов предизборен щаб, Румен Радев отвърна:

„Аз не искам на този прекрасен празник и повод да коментирам вътрешно-политически теми, това вече го коментирах“.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече