събота, август 8, 2020

Прокурори: Красимир Живков е участвал в организираната престъпна група от самото ѝ създаване

Бившият заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков е участвал в организираната престъпна група за внос на незаконен боклук у нас още от самото създаване на групата през 2014 г.

Това стана ясно от думите на прокурорите по делото, които разкриха пред медиите, че събирането на доказателства продължава, както и техният анализ, пише Novini.bg.

,,Все още продължаваме да разкриваме други участници на организираната престъпна група, която е действала от 2014 до 2020 г. Но дайте ни възможност да съберем още доказателства, защото схемата е била особено сложна. Огромен е обемът от доказателства, трябва ни много време, за да го анализираме“, заявиха от обвинението.

От прокуратурата посочиха още, че ако Красимир Живков бъде освободен от ареста, не е изключено той да повлия на свидетели по бъдещето дело срещу него.

Припомняме, Живков се сдоби с обвинение за аферта с италианския боклук. Той бе арестуван след акция на ДАНС и прокуратурата. Акцията започна в дома му в Ботевград на 28 май, когато бяха претърсени над 40 адреса и иззети множество документи.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече