четвъртък, юни 17, 2021

Путин предложи мораториум срещу банкрут на предприятията в Русия

Президентът на Русия Владимир Путин обяви мерките, които държавата ще предприеме в борбата срещу разпространението на коронавируса. В обръщение към нацията той заяви, че здравето на руските граждани е главен приоритет в борбата с коронавируса.

Седмицата от 30 март до 5 април ще бъде почивна, но без работещите да губят от заплатата си. Путин обясни, че мярката е с цел да се намали скоростта на разпространение на болестта. 

Той подчерта, че всички аптеки, магазини, банки, държавни институции и обществен транспорт ще продължат работа.

Сред предложенията му е и увеличаването на обезщетението за безработица до 12 хил. рубли. Освен това всяко семейство с дете до 3 години ще получи 5 хил. рубли. И при 30% намаление на дохода на физическо лице, да следва спиране на плащанията по взети кредити. Социалните помощи ще се удължават автоматично през следващите шест месеца.

Освен това руският президент поръча на правителството да следи икономическата ситуация в страната и да се предприемат допълнителни мерки за развитието на икономиката.

Той поиска данъчни облекчения за малкия и средния бизнес и предложи да се въведе мораториум за банкрут на предприятията. 

За финал Путин поиска допълнително данък 15% за тези, дето са изнесли капитали в офшорни зони, но оперират в Русия.

Руският президент заяви: „Ние сме длъжни да направим всичко, за да подкрепим доходите на населението.“ Той призова работодателите да осигурят стабилността на пазара на труда. 

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече