четвъртък, януари 28, 2021

Путин заклейми вятърните турбини

На световната среща за производство и индустриализация GMIS в Екатеринбург Владимир Путин отправи тежки критики към възобновяемите източници на енергия. Видео от изказването на руския президент публикува в Twitter журналистът Дмитрий Смирнов.

„Всички знаят: да, ветрогенераторите са добри. Но спомнят ли си за птиците? Колко птици измират. Те [вятърните турбини] така се тресат, че червеите излизат от земята. Това не е шега – това са последствията от използването на съвременните способи за получаване на енергия“, казва Путин.

Руският президент не одобрява и използването на слънчева енергия, посочвайки, че „планетата не бива да бъде покривана с няколко слоя специални батерии“. Путин сравнява подобни инициативи със „замитане на боклука под килима“ вместо „нормална уборка“.

Тази година в GMIS вземат участие над 2 000 души, включително представители на руското правителство и регионални ръководители. На срещата присъстват и представители на 40 държави, като най-многобройни делегации са изпратили Обединените арабски емирства, Китай, Германия, Австрия, САЩ, Великобритания, Венецуела и Индия.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече