неделя, декември 5, 2021

Радев откри кампанията си с изкачване на Черни връх, Йотова нападна ГЕРБ

Кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова откри предизборната си кампания с изкачване на Черни връх.

Походът стартира от хижа „Алеко“ на Витоша и на хижата се събраха десетки хора, които също се включиха в изкачването. Президентът разговаря с тях, снима се и всички заедно пиха чай.

„Искам да се обърна към всички граждани, които са тук и да им благодаря“, заяви пред журналистите Румен Радев.

„Това е един поход, който ще е за по-справдлива и добра България. Избрали сме хижа „Алеко“, защото Алеко Константинов е автор, който повече от век вдъхновява българите.

Всички знаем тъжната история как неговият най-известен герой го убива. Време да поемем към върха и да не позволяваме повече Бай Ганьовците да убиват своите автори. Българската планина е много красива и вдъхновяваща. Спортът е нещо прекрасно. Нека потегляме. Ние сме с вас“, обърна се Радев към хората.

„Алеко Константинов се бореше точно с тези пороци, с които се борим и ние – корупция, предателство, малодушие“, добави от своя страна Илияна Йотова. „Неговите разкази са писани все едно за нашето време.

Ако четете как Бай Ганьо прави избори, ще видите, че това е все едно ГЕРБ да правят избори. Днес също така е Свтовният ден за борба с бедността и ние не сме го избрали случайно за откриване на предизборната си кампания.

Нашата цел и задача е да работим за една България, в която няма корупция и бедност. Това са двете причини да организираме този поход точно от хижа „Алеко“, каза още Йотова.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече