неделя, октомври 24, 2021

Радев: Ще се кандидатирам за втори мандат

Президентът Румен Радев бе категоричен, че ще се кандидатира за втори мандат, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

“В очертаната ситуация и необходимостта от непреклонни и продължителни усилия за необратимост на оздравителния процес, с г-жа Йотова считаме за наш дълг да обявим още сега намерението си да се кандидатираме за втори мандат като президент и вицепрезидент на Република България. Формата за издигане на кандидатурата ни ще бъде ясна в оказания от закона срок”, заяви той.

„Не съм водил преговори с политически партии за подкрепа на нашата кандидатура. Най-малкото, защото социалистите, които издигнаха кандидатурата ми през 2016 г., имат правото да се произнесат първи”, обясни Радев.

Президентът обясни, че ранният анонс на кандидатурата цели да се даде възможност на политическите субекти да се позиционират спрямо оповестените принципи и приоритети. Както и да се помогне на българските избиратели да имат информиран избор.

Припомняме, че Радев встъпи в длъжност като президент на 22 януари 2017 г. В тазгодишната отчетна пресконференция не участва вицепрезидентът Илияна Йотова след положителен тест за коронавирус.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече