понеделник, май 23, 2022

Рашков: Борисов няма основания да се притеснява, че ще бъде задържан, той притежава главния прокурор

Бойко Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е необходим имунитет на народен представител, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор. 

Това обяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков по БНР. В последните дни прокуратурата е образувала като на конвейер множество досъдебни производства, с които се опитва да спъва работата на МВР, оплака се министърът. По думите му прокурори искат сутрин, обед и вечер с писма различна информация, без да се отчита, че в МВР трябва време, за да се предоставят съответните данни. 

Министърът обяви, че вече не е сигурен дали трябва да подава сигнал за премиера до прокуратурата, защото това би било безсмислено. Преди два дни Рашков каза, че до седмица ще сезира прокуратура за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил с думите: „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“. Както се казва в литературата, „следите остават“ отговори министърът на въпрос какви доказателства има за тези свои твърдения. 

Той подчерта, че службите на подчинение на Бойко Борисов са прилагали безогледно и незаконно СРС.

„Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не предоставят, включително чувствителна информация, дори само за негово ползване… Убедих се, че голяма част от използвалите СРС са газили безогледно закона. Вероятно чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси“, каза министърът. 

По случая с подслушванията вътрешният министър е възложил вътрешноведомствена проверка и ще се провери работата на структурите, които са с права за СРС. 

Източник: OffNews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече