неделя, юни 26, 2022

Рашков за проекта за изменение в Закона за движение по пътищата (ВИДЕО)

Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че причината за изработването на проект за изменение в ЗДП е наблюдаването на някои завишени показатели по отношение на тежките пътно-транспортни произшествия

Бойко Рашков съобщи, че по отношение на тежките пътно-транспортни произшествия, от МВР забелязват завишение на някои показатели.

“Изследвахме тези показатели. Установихме някои от причините за повишаващите се данни и предприехме това да подготвим един проект за изменение на Закона за движение по пътищата”, обясни Рашков. Той допълни още, че при такова положение МВР няма как да бездейства.

По думите на вътрешния министър повечето експерти, с които е обсъден проектът, са били „за” промените.

В България до началото на април са станали 1220 тежки ПТП със 105 жертви, а 1530 души са били ранени. Най-голям ръст на цифрите в черната статистика се забелязват в София и Пловдив.

Според министъра на вътрешните работи е повече от ясно, че у нас състоянието на пътищата и качеството им пряко влияят върху броя на тежките ПТП-та.

От 1 януари до 4 април 2022 г. броят на тежките ПТП-та, станали на магистралите у нас, е 31, броят на загиналите – 4, а ранени са били 39 души. По първокласните пътища в страната статистиката е съответно 105 тежки катастрофи, 22 загинали и 138 ранени.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече