неделя, октомври 24, 2021

Разхлабват част от мерките на първи април

“За месец април очакваме към настоящия момент около 700 000 дози ваксини, като това количество може да бъде увеличено. Вчера ваксинираните са близо 10 000. Раздадените ваксини на Pfizer вече са факт. Стартираме разпредението и на ваксините на Moderna. Изключително сме оптимистични за темпа на ваксинация, който ще продължим”. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг днес.

“Вчера много експерти коментирахме какво трябва да се случи. Най-високо експертно натрупване на мнение има за връщане на учениците от 12-ти клас в училище. Те се връщат в класните стаи на 12-ти април. Също така, децата се връщат в детските градини и ясли на 5-ти април. От 1-ви театрите ще работят с 30% капацитет, за разлика от преди, когато работеха с 50% капацитет. Моловете и големите магазини няма да бъдат отворени от 1-ви. Изключение най-вероятно ще се направи за тези, които могат да осигурят пространства на открито.

По отношение на ресторантите към настоящия момент експертното становище, което събира най-голяма подкрепа е да работят само тези, които имат открити градини. Нощните заведения остават затворени. До края на днешния ден ще има заповед”, обясни проф. Костадин Ангелов.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече