неделя, декември 5, 2021

Разкрита е педофилска мрежа с участието на българин, грозят го 50 години затвор

Българин е арестуван за участие в международна група за разпространение на детски порнографски клипове и пране на пари. Това съобщиха на брифинг в Националната следствена служба във връзка с проведена международна операция на Отдела за разследване на високи технологии към Министерството на правосъдието на САЩ, информира БНТ. В съвместната операция е взела участие и Националната следствена служба заедно с Департамента по правосъдие и вътрешни работи на САЩ.

Задържани са общо 6 души, сред които и 48-годишният български гражданин Пламен Велинов. Установено е, че той е бил администратор на сайт с над 4,5 милиона снимки и видеоклипове на деца между 6 и 10-годишна възраст, някои от които с откровено сексуално съдържание. Повечето от децата са от Украйна и Молдова.

Сайтът е имал абонати от 101 държави. Част от съдържанието му е било безплатно, а за достъпа до останалите изображения, е бил необходим месечен абонамент от 80 долара. През годините е реализирана печалба от 9 милиона долара, от които задържаният българин е получил около 500 000 долара.

Българинът е задържан за 72 часа и предстои по мярката му за неотклонение да се произнесе Софийски градски съд. В случай, че бъде екстрадиран в САЩ, може да получи най-малко 50 години затвор.

Предстои органите на реда у нас да установят ползвателите на сайта от България. Дейността на подобен тип сайтове не е анонимна.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече