събота, юли 2, 2022

Разликата между вас и мен е една дума – независим

Това заяви премиерът Кирил Петков, след като за пореден път беше подложен на кръстосан огън от ДПС – конкретно от формалния председател на движението Мустафа Карадайъ.

Карадайъ отвърна на Петков какъв бил смисълът на „независим“ – „да лъжете на алангро“ (бел. ред. – запазено е точното звучене на казаното от Карадайъ).

Писмо за намерение за инвестиции в енергетиката в България е подписало правителството с „Джемкорп Холдингс Лимитед“ (Gemcorp Holdings Limited), стана ясно още днес. То няма задължителен ефект по никакъв начин. Това каза по време на блиц контрола в Народното събрание премиерът Кирил Петков.

„Когато подписахме това писмо за намерение, проверихме дали имат руски инвеститори и към този момент нямат такива. В момента съм разпоредил пълна проверка за 5 години назад какви инвеститори имат и няма да подпишем конкретен договор, ако имаме и най-малките съмнения“, допълни още Кирил Петков.

Министър-председателят отговори на въпрос и дали Асен Василев е получавал пари от офшорна сметка, средства от лице, свързано с Gеmcorp: „Отговорът на този въпрос е много лесен. Не“.

Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече