събота, май 15, 2021

Размениха телата на починали от Covid-19, близките разбрали на погребението

Абсурдната случка се разиграла в Добрич

В Областната дирекция на МВР е подаден сигнал от МБАЛ Добрич за разменените трупове на двама починали от Covid пациенти във вчерашния ден. Случаят е докладван на Окръжната прокуратура, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на ОДМВР ст. комисар Никола Панчев.

Имената на починалите са били близки и вероятно затова се е стигнало до объркването. Направена е проверка, обстоятелствата са изяснени и днес се очаква случаят да приключи.

„Искаме да го разрешим по най-бързия начин“, посочи Панчев.

Семейството от Добрич преживя ужаса да погребе чужд човек, да го изрови и да не знае къде е трупът на техния близък. За случая разказа пред Про Нюз Добрич Метин Исмаил, чийто 72-годишен баща  Исмаил Ахмед Хюсеин е единият от починалите.

„Баща ми от десет години е с един неработещ бъбрек и седем кисти. Казаха, че е починал през нощта на 28 март от ковид“, разказа синът.

Наел траурна агенция за погребението.

“Тъй като близки на починали от коронавирус не се допускат до труповете, а те се предават в затворени ковчези, помолих лично ходжата като отиде в моргата да заснеме трупа на баща ми. Когато пристигнаха в гробището, свалихме ковчега и започнахме да заравяме. Когато заровихме, се сетих да попитам ходжата дали е направил снимка на баща ми. Той ми показа снимка, човекът на която абсолютно не е баща ми. Вече бяхме погребали трупа. Веднага се свързахме с болницата и с траурната агенция. Всички си прехвърляха топката. Никой не казва къде е баща ми. Отново изровихме трупа. Сложихме го в катафалката и го върнахме обратно в моргата на болницата“, разказа Метин.

Вчера той все още нямаше информация на кого е трупът. Няма данни досега да е имало подобно объркване. По информация от траурни агенции през последните дни е имало много случаи на починали от ковид. Известени са всички институции, имащи отношение към случая и докато не приключи проверката не е редно да се правят коментари, съобщиха от Областния координационен щаб.

“Всички контролни институции са информирани и докато не се приключи проверката от тях не мога да коментирам”, каза директорът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече