неделя, декември 5, 2021

Румен Овчаров е осъден на 2 години затвор

Румен Овчаров, министър на енергетиката и енергийните ресурси в правителството на Жан Виденов, депутат в 38-ото, 39-о, 40-о и 41-вото Народно събрание на България, министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев (2005 – 2007) е осъден на две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

Специализираният наказателен съд осъди бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров на две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок, предаде  NOVA.

Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на “Мини Бобов дол” ЕАД нарушил задълженията си не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов.

С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лева. Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева.

Спецсъдът постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

Източник: Novavarna.net

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече