неделя, юни 26, 2022

Румен Радев: Бизнесът и топлофикациите работят в неизвестност (ВИДЕО)

Затова президентът призова КЕВР и „Булгаргаз” най-сетне да обявят цените на газа. По отношение на договорените от Кирил Петков цени, по-ниски от тези на “Газпром”, Радев каза, че не може да направи коментар, тъй като все още няма посочени точни параметри

„Всеки опит за диверсификация трябва да бъде подкрепен”. Това заяви президентът Румен Радев, който в момента е на официално посещение в Чехия.

По-рано днес от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Кирил Петков е договорил с Камала Харис доставки на втечнен газ към България на цени, по-ниски от тези на “Газпром”, като се очаква оставките да започнат от юни.

„Не мога да коментирам тази сделка преди да имам точни параметри за нейните измерения, но е важно правителството да търси най-изгодните условия за България. Тук става въпрос не само за цена, но и за устойчивост на доставките и възможност българският бизнес, топлофикацииите потребителите да прогнозират своите разходи”, каза още Радев.

„Затова призовавам КЕВР и „Булгаргаз” най-сетне да обявят цените, защото бизнесът, топлофикациите, хората работят в неизвестност”, добави той.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече