сряда, април 14, 2021

Съдът пусна срещу 5 000 лева шофьора, прегазил два пъти жена

Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция от 5 000 лева шофьорът, който прегази два пъти жена в Самоков в началото на юни тази година. Решението е окончателно. Първите експертизи показаха, че 24-годишният Виктор Делигълъбов, е бил дрогиран. Според събраната информация, мъжът шофирал назад и ударил жената вежнъж, но не разбрал какво се е случило и последвал втори удар. След това той избягал с джипа си. Полицията обаче, го задържа още същия ден. Върховната касационна прокуратура взе под специален надзор делото.

Пострадалата жена е в болница в тежко състояние от момента, в който се случи инцидента. Тя е настанена в болница за рехабилитация, съобщи в предаването „Тази сутрин“ дъщерята на пострадалата жена. По думите й майка й е неподвижна, не може дори да се нахрани сама, но говири и е адекватна.

Лекарите казват, че ще се възстанови, но все още не е ясно до каква степен, каза още дъщеря й.

Ако шофьорът не е бил под въздействието на дрога, тогава е още по-виновен, коментира и съпругът на дъщерята по повод думите на адвоката, че трябва да се прави разлика между това дали някой е употребил или е под въздействие на дрога.

Пострадалата жена е служител на платената зона за паркиране и по време на инцидента е била със сигнална жилетка. Близките на жената вече са й съобщили, че виновникът за инцидента е освободен под гаранция. Тя е възмутена и смята, че на такива хора мястото им не е в обществото, каза още дъщеря й.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече