събота, октомври 17, 2020

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал (обновена)

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал, съобщи NOVA. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска потвърди за инцидента с 49 годишен мъж с множество наранявания, който е откаран в противошокова зала в „Пирогов“.

Според „24 часа“ бизнесменът е с охлузвания по лицето, но без видими счупвания.  В момента му правят скенер на главата. Според първите коментари е изкарал късмет, защото е паднал от височина 10 метра и самолетът се е приземил върху клони, което е омекотило удара.

Ивайло Пенчев е собственик на най-голямата българска компания за стени за катерене, която има световен пазар – „Уолтопия“. Той често провокира обществени реакции с позициите си за бизнеса и държавата. Пенчев беше сред първите предложили дарения за Александровска болница в началото на епидемията от коронавируса, но с условие при нужда първо работещите във фирмата да ползват апаратите. Болницата първо прие, но след медиен и обществен натиск – отказа дарението, а той обяви, че ще го пренасочи към частни лечебни заведения.

Появиха се първи версии за самолетния инцидент с управителя на Walltopia („Уолтопия“) Ивайло Пенчев. Бизнесменът сам е управлявал летателен апарат Skyleadеr 600, който е паднал. Според първите версии за инцидента машината е паднала в последния момент, буквално на 5-6 метра от земята. По непотвърдена информация е отказал двигателят на летателния апарат на 5 км от летището. Близкият край на полocата e бил откъм посоката на вятърa, т.е. вятърът e бил откъм гърба му, което намалява въздушната скорост и самолетът ce срива.

Според друга версия самолетът се е ударил в дървета и се е разбил, а пилотът е откаран в болница.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече