събота, май 15, 2021

Съпругата на президента Десислава Радева е приета в болница с аневризми

Съпругата на президента Десислава Радева е приета в тежко състояние в столичната болница „Св. Иван Рилски“ с аневризма, предаде 24 часа.

Източник на изданието от болницата потвърдил новината и признал, че в момента се извършва интервенция, която да предотврати тежки последствия. Опасност за живота на Радева няма.

Според други източници сериозната интервенция ще бъде предприета утре. Официална информация не дават нито от болницата, нито от президентството.

След 12-часово главоболие Десислава Радева е била приета снощи в неврохирургията на „Св. Иван Рилски“.

Там са й направени много изследвания и е установено, че има 3 аневризми в мозъка.

В момента лекарите чрез интервенция през артериите проверяват какво е състоянието на аневризмите.

Нямаме никаква информация по въпроса, лаконични бяха от пресслужбата на „Дондуков“ 2 пред „24 часа“.

Б.Р. Аневризма е патологично разширение на кръвоносен съд, вследствие отслабване на съдовата стена, което може да доведе до смърт. Аневризмите най-често се появяват в артериите в основата на главния мозък и в аортата.

Много често аневризмите не предизвикват никакви симптоми в организма на човека. Понякога първата им проява е масивен кръвоизлив, често с фатални последици. Когато са в мозъка, аневризмите могат да предизвикат симптоми, подобни на тумор – главоболие, нарушения на зрението, двигателни проблеми, нарушения на равновесието, припадъци.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече