неделя, септември 27, 2020

Сделката за Виваком ощетява българските граждани, депутатите да се върнат в парламента

Сделката за Виваком не може да се осъществи без да се вдигне запора на дружеството, наложен от държавата заради аферата КТБ. Трябва да се знае при какви условия е станало това, заявиха на импровизирана пресконференция Проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян, известни като „Отровното трио“.

Лидерите на протеста коментираха, че сделката за Виваком е „изключителна кражба“ и е направена в интерес на управляващите, но не и на гражданите. Според тях щетата за бюджета може да стигне до 1 млрд. лева.

Отровното трио поиска депутатите да не бързат с отпуската си, а да се съберат извънредно и да изслушат председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров, който отговаря пряко за вдигането на запора. Трябва да бъде изслушан и новия финансов министър.

Отровното трио заяви, че ако БСП и ДПС са наистина опозиция, трябва да инициират извънредното събиране на парламента, за което са необходими само 48 депутатски подписа. 

„Адмчинистрация в момента като луда подписва договори“, коментира Николай Хаджигенов. До „триото“ е достигнала информация и за мащабно унижожаване на документи в държавните ведомства, по-специално в Комисията по хазарта. Лидерите на протеста обаче не казаха какъв е източника на тази информация. 

Източник: Petel.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече