вторник, септември 22, 2020

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати, ще намалим броя на полицаите на протеста

Опитаха да пролеят кръв на протестите, къртиха пейки и кофи, хвърляха камъни, раздаваха се бухалки и вериги

На следобеден брифинг СДВР предостави информация за ситуацията, свързана с протестните действия в София. Ето какво съобщи директорът на СДВР главен комисар Георги Хаджиев:

„През нощта бе направен неуспешен опит да се пролее кръв в центъра на София, да се взриви гражданския мир. Имаше къртене на преместваеми съоръжения, кофи за боклук, пейки, изграждане на барикади. Позиционираха камъни, павета, бутилки, с цел използване срещу силите на закона. 

Барикадите блокираха дори и линейката. Неформалните лидери на барикадите поставяха майки с деца като жив щит. Установена беше група на 15-20 лица, които следваха поведението на ултраси, раздаваха и бухалки и вериги, връзваха кофи за боклук, велосипедисти обикаляха с радиостанции. Всичко това беше с цел провокация. 

За нас това не е война. Ръководството на СДВР реши да намали броя на полицаите и в ранните часове да предприеме действия. Организаторите на протестите да спазват реда и законите, да не нарушават мира и правата на останалите граждани. 

Искаха да ни обвинят в полицейско насилие, СДВР ще възстанови нормалния начин на живот в столицата, барикадите ще бъдат премахнати, пречи се на останалите граждани да се придвижват свободно“. 

Той поднесе извиненията си към гражданите, които са длъжни да търпят грубото нарушаване на обществения ред чрез изграждане на нерегламентирани палаткови лагери. 

Директорът на СДВР каза още, че в 03:30 в 4 РУ са били доведени две лица за проверка за съпричастност към извършени хулигански действия в района на „Орлов мост“. Няма арестувани след 30-я ден на протестите в столицата. Това стана ясно след сутрешния брифинг на СДВР.

Източник: Канал 3

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече