сряда, януари 20, 2021

Сензационна версия за ослепяването на Ванга

Нови разкрития за Ванга бяха показани в документалния филм на режисьора Стоян Петров – „Ванга – човек и феномен“

Джаки Кенеди е търсила Ванга след убийството на съпруга си – американския президент Джон Кенеди, за да я пита кой е убиецът му. Това твърди в документалния си филм режисьорът Стоян Петров „Ванга – човек и феномен“, чиято премиера препълни столичната зала 1 на НДК.

23 години след кончината на Вангелия Гущерова става ясно, че тя е била посещавана не от един и двама големи политици от цял свят. Според информация на близките ѝ, след убийството на Джон Кенди неговата вдовица Жаклин долетяла до Югославия, за да се срещне с петричката пророчица. Властите в България обаче не разрешили на баба Ванга да напусне страната и така срещата между двете жени така и не се състояла.

В документалната лента има кадри от срещата ѝ с индийския духовен учител Сатя Сай Баба, който идва да посети Вангелия в дома ѝ. Какво са си казали двамата обаче, така и не става ясно. За премиерата на лентата у нас бе политикът и шахматист Кирсан Илюмжинов, който е и един от вдъхновителите за създаването на филма. Бившият игумен в Роженския манастир „Йоан Богослов“ също разкрива подробности около приятелството си с Ванга.

Филмът „Ванга – човек и феномен“, който е с продължителност от 50 минути, започва с интервю със сина на първия братовчед на Ванга. Той изяснява някои факти около живота ѝ и заявява, че не в Струмица, както е посочено в паспорта ѝ, а в селото до него – Ново село, е родена пророчицата. Той показва руини от родната ѝ къща и споделя, че не ги маха от двора си, защото много хора идват и си взимат късчета от тях за сувенири.

Версията за ослепяването на пророчицата, показана във филма, също е малко по-различна. В нея се казва, че буря не я вдига във въздуха, а отнася само забрадката ѝ. Всъщност нещо свръхестествено се случва с нея и тя загубва зрението си.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече