неделя, декември 5, 2021

Сериозни щети е нанесъл пожарът в Медицинския университет в Плевен (ВИДЕО)

Голям пожар изпепели покрива на Медицинския университет в Плевен вчера. Нанесените щети са сериозни, а това ще спре временно присъственото обучение в университета.

Евакуация и огромни щети след пожара, изпепелил покрива на Медицинския университет в Плевен. Засегнати са около 800 кв. м. покривна част. Вода, която е използвана за потушаване на пожара, също е нанесла щети.

„Има няколко материални щети в една от големите зали на университета, но те ще бъдат отстранени след няколко дни. Очаквам след 10-ина дни да се върнем към присъствено обучение”, каза пред NOVA ректорът на университета проф. Добромир Димитров. В следващите два дни и идната седмица студентите ще бъдат в онлайн обучение.

Най-вероятната причина за инцидента, според ректора, е припламване на искра по време на ремонтни дейности. Той подчерта, че библиотеката към висшето учебно заведение е непокътната. В социалните мрежи се разпространи информация, че цялата литература е изгоряла.

Ректоратът ще бъде затворен за следствие за 48 часа. В него няма да бъдат допускани студенти и преподаватели, а само служители, които са на повикване. Студентският съвет към университета е организирал акция по набиране на доброволци. Около 100 души ще се включат в разчистването. Покривът е бил застрахован. Днес на място ще се извършват огледи от застрахователите и разследващите органи.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече