четвъртък, октомври 22, 2020

Шефът на БЛС: На съвестта на Мангъров лежи това, че голяма част от обществото е объркано

Шефът на БЛС д-р Иван Маджаров критикува яростно в ефира доц. Атанас Мангъров заради негови изявления относно коронавируса.

Внезапно няма да бъдем блокирани, смятам, че и не е необходимо. На 9-и месец от епидемията сме. Вече всеки трябва да се е научил да се пази, да се мие, да слага маска, трябва ли някой силово да му го налага, каза в сутрешния блок на БТВ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. 

„За България се налага индивидуален подход срещу пандемията. България не е преживявала такава тежка вълна от болни в лечебните заведение. Имаме нужда да обясним, че вирусът е опасен. Масово младите хора, обаче преминават през коронавируса със загуба на обоняние“, разкри още той, пише Novini.bg.

„Основната вина, която имаме лекарите е че допуснахме да има два лагера между лекарите. Едно общество, което смята, че е развито, трябва да вярва на наука, а не на шамани и предложения. Многократно предлагам на лекарския съюз да се говори експертно в специализираните форуми, а не в социалните мрежи чрез нападки“, разкри председателят на БЛС.

„Понякога мнението на един и същ експерт си противоречат през няколко месеца. Лекар каза през март-април, че е нужно да се тестваме масово, а преди дни заяви, че ПСР-ите са „трошене на пари“. Ще си позволя да кажа името на този доцент – това е Атанас Мангъров. Това не е обида, а неговите думи.  На неговата съвест лежи това, че голяма част от обществото е объркано“, каза д-р Маджаров.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече