понеделник, май 23, 2022

Шефът на ЕСО: Бонус от 1700 лв. получиха всички – от чистачката до директора, защото компанията е стабилна

Служителите на Електроенергийния системен оператор получиха бонуси по 1700 лева заради добре свършената работа и заради реализираните икономии в дейността на оператора. Тези бонуси на хората по никакъв начин няма да увеличат сметките за ток на потребителите.

Това коментира в ефира на Нова тв Ангелин Цачев, директор на Електроенергийния системен оператор.

През тази година за пореден път преизпълняваме програмите си и всичко това е благодарение на всички служители на Електроенергийния системен оператор, посочи той.

Вярно е, че раздадените бонуси на нашите служители са за около 7 млн. лв., потвърди той.

Моментът дали е адекватен или не, но той съвпада с празника на Електроенергийния системен оператор. Мястото на компанията е важно не само за страната ни, но и за всички европейски институции, допълни той.

За всички служители, независимо от мястото им в компанията, сумата за бонус е една и съща – 1 700 лева, от чистачката до директора. Средната заплата при нас е 1730 лева. Тази заплата обаче е една от ниските в енергийния сектор и тази сума, този бонус го дадохме вследствие на много разговори със синдикатите, допълни той.

Искахме да направим увеличение на заплатите, но нямахме достатъчно сигурност и затова решихме да изчакаме. В момента компанията е в много добро състояние, както и електропреносната мрежа в страната, благодарение на служителите си и инвестициите, които направихме, посочи той. 

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече