събота, октомври 16, 2021

Шефът на щаба: Може би омръзнахме на хората. Баща ми каза: Може ли да направите един детски брифинг, в който вземете излъжете малко

Има гласове, че с нашите вести носим стрес. Вчера получих много интересно предложение от един баща, мисля че 8-годишно дете, така коментира вестите от щаба. Той казва, не може ли да направите един детски брифинг, в който вземете излъжете малко. Да, много мило съобщение, само че за съжаление не ни е позволено да манипулираме данните с цел да се харесваме на хората, каза ген.-майор Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб.

Цял живот ние като лекари сме поднасяли много неприятни вести на нашите пациенти – да им кажем, че са болни от неизлечими заболявания, че перспективите за лечение са доста ограничени, че имат лимитиран живот. Това е също отговорно, да им се каже, защото един човек трябва да знае какво се случва с него, допълни Мутафчийски.

Дори, когато поднасяме добрите новини, ние също сме заливани от емоции, което също ни носи стрес. Може би омръзнахме на хората, а пък преносителите на лоши вести ги убиват, напът сме да ни убият. Но все пак, докато важи тази заповед на премиера, ние трябва да си изпълняваме нашите функции, извиняваме се на нашите сънародници, че не винаги вестите са оптимистични, завърши Мутафчийски.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече