четвъртък, октомври 22, 2020

Ще снимат серия от биографични филми за Брус Лий

Сестрата и братът на прочутата филмова звезда Брус Лий одобриха заснемането на исторически точна серия от филми за живота на майстора на бойните изкуства. На церемония по случай отбелязването на 36-ата година от смъртта на Брус, Фийби и Робърт Лий заявиха своето съгласие.

Брус Лий умира на 32-годишна възраст в Хонг Конг през 1973 от мозъчен тумор. Във филмографията му влизат емблематични филми като „Дракона идва“ и „Големият шеф“.

Според продуцента Манфред Уонг вече са планирани най-малко три пълнометражни филми, като първият от тях ще е фокусиран към младежките години на Брус Лий.

Да, ще има кунг фу, но по-важното за нас ще е да представим реалния Брус Лий. Какъв беше той? Много забавен. Много обичаше и уважаваше семейството си. Беше много мил с тях.

По-малкият брат на покойния актьор Робърт обясни, че има много книги и филми за Брус Лий, но те са пълни с неточности. Сестрата на Брус пък, Фийби, заяви, че вече е на повече от 70 години и иска да направи нещо за по-малкия си брат – да представи истинската му житейска история.

В момента в Хонг Конг тече конкурс за преустройството на дома на Брус Лий в музей. Настоящият собственик на къщата, Ю Панг-лин има желание в него да са включени мемориална зала, библиотека, кунг фу-студио и филмов архив.

Конкурсът за вътрешната музейна уредба ще бъде журиран от дъщерята на Брус Лий, Шанън и екип от архитекти и специалисти по градоустройството

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече