сряда, юли 28, 2021

Ще започне ли по-рано следващата учебна година?

Служебният министър на образованието проф. Николай Денков с коментар за началото на следващата учебна година

Няма планове за по-ранно започване на учебната година, свързано е с много тежка организация. Това обяви пред bTV служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

На въпроса дали ще започне присъствено учебната година той отговори: “Нагласите са ясни, ако няма опасност за здравето на децата, ще започне присъствено. Зависи от здравната обстановка, това никой не може да го предскаже днес”.

По думите му повече яснота ще има най-рано в последните дни на август. Относно онлайн обучението през изминалата учебна година служебният министър коментира, че на много места тя е била по-подготвена от предходната година. На места обаче има изоставане и ръст на напусналите предсрочно ученици, уточни той.

Денков напомни, че в началото на мандата си като служебен министър е анонсирал анализ на онлайн обучението по места и по възрастови групи какво е реалното състояние и какви мерки трябва да се вземат. Той се надява анализът да приключи до края на мандата на служебното правителство.

“Хубавото е, че системата е добре структурирана. Ще съберем информация и чрез училищната мрежа, ще използваме и други канали на комуникация, за да видим как изглеждат нещата от другата страна”, обясни проф. Денков.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече