събота, май 15, 2021

Сирийската авиация унищожи болници в Идлиб

Най-малко три лечебни заведения в бунтовническата провинция са поразени от въздушни удари, твърдят правозащитници

Въздушни удари по контролирана от бунтовници зона в сирийската провинция Идлиб са поразили най-малко три болници, едната от които е финансирана от германското външно министерство, предаде ДПА.

„Болницата в Кафр Набле е вече подземна, частта ѝ над земята е напълно разрушена“, каза Фади Даири от британската фондация „Хенд ин хенд“, която управлява финансираната от Германия „Ориент хоспитал“. По думите му върху нея паднали три бомби, но за щастие няма жертви сред персонала. Фондацията управлява осем болници в Сирия.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че още две болници в селски райони на Идлиб са били бомбардирани – в Хас и „Ал Хекмех“ също в Кафр Набле.

От края на април силите на президента Башар Асад, подкрепени от руските ВВС, започнаха масирана кампания срещу бунтовниците в провинциите Хама и Идлиб. Сирийски бойни самолети често атакуват училища, болници и жилищни райони.

По думите на Рами Абделрахман, директор на базираната във Великобритания мониторингова организация, около 20 здравни центрове и болници в Идлиб са били бомбардирани от април насам, но според Сирийско-американското медицинско дружество са извършени най-малко 31 атаки срещу 27 медицински обекта в провинцията.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече