неделя, юни 20, 2021

Скандал! Гърция обвини България, че „надува“ броя на заразените от Covid-19, за да получи повече пари

България разбра, че това е стопиране на играта и изведнъж броят на случаите спадна наполовина

Кириакос Мицотакис, министър-председателят на Гърция, обясни пред телевизия EPT, че Австрия, Холандия и Германия са се споразумели, че Италия, Испания и Франция са в главното поделение, а България и Румъния искат финансиране в зависимост от броя на случаите, написа журналистът Кора Мунтян във Facebook, написа румънската медия Flux24.

Изданието твърди, че гръцкият премиер Кириякос Мицотакис е обвинил в Брюксел съседите си от Румъния (Клаус Йоханис) и от България (Бойко Борисов), че „надуват“ броя на заразените от Covid-19.

Според румънската журналистка Кора Мунтян, гръцкият премиер е на мнение, че целта била „да получат по-голямо финансиране“ от ЕС, понеже страните от тази група настоявали да се взима предвид и броят на заразените при разпределянето на евросредствата.

„Гърция, Унгария и Полша заявиха, че не приемат наложените условия и по-скоро ще се откажат от парите, отколкото да надуят цифрите. България разбра, че това е стопиране на играта и изведнъж броят на случаите днес спадна наполовина. Йоханис, къде е майката на татарския хан? Кажете нещо, уведомете ни, че сте жив?“, пише Кора Мунтян.

Fabulos! Mitsotakis, premierul Greciei, a explicat la EPT Tv că Austria Olanda și Germania s-au prins că Italia, Spania…

Публикувахте от Cora Muntean в Понеделник, 20 юли 2020 г.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече