неделя, септември 27, 2020

Скандал – пациенти на три големи болници получават развалена храна

Месо с изтекъл срок на годност, прокиснало мляко и дори развалени яйца – това са консумирали пациенти на три от най-големите болници в България – „Пирогов“, „Шейново“ и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация.

Твърдението е на бивши служители на фирма ЕТ „Ира – Ирена Георгиева“. Техните разкази пред Нова телевизия се обобщават така: „Той ни казваше: „Слагайте повече подправки, готвите като за прасета“. Има твърдения, че такава храна се доставя и на малки пациенти, правели се например десерти с пресечно мляко. Готвело се дори с мухлясало сирене и изгнили картофи. А от управата на „Пирогов“ са предупреждавали многократно за случващото се.

Отделно има оплаквания от болниците, че определени храни се дават на пациенти, които не могат да ги ядат – например картофи с кожа за бебета.

Собственици на фирмата са Ирена и Борислав Радулови. Борислав Радулов отрича за проблеми – храната е прясна и качествена. Той твърди, че продуктите идвали всеки ден, обаче какъв е срокът на годност не е ясно, защото няма етикети.

Болница „Шейново“ вече е изпратила писмо за спиране на договора за обществена поръчка, от „Пирогов“ готвят същото. Но още около месец „Пирогов“ ще получава храна от ЕТ „Ира – Ирена Георгиева“.

Служителка пък каза, че „понякога шефът ходи на лов, стреля зайци“, съответно имало случай на човек, счупил си зъб в сачма.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече