понеделник, август 2, 2021

Скандал в къмпинг „Корал“ след обиск на палатки

Юрист, срещу който е имало подаден сигнал, обвини служителите на реда в полицейски произвол

Млад юрист, който е бил обискиран рано сутринта в палатка на къмпинг „Корал“ от униформени служители, ги обвини в полицейски произвол.

Пред бТВ Любомир Авджийски каза, че в палатката му не са намерени наркотични вещества.

Според къмпингуващи униформени са обискирали палатките, като са превишили правата си, уточни кореспондентът Лора Стаматис.

С първите палатки, поставени в къмпинг „Корал“, дойде и първата полицейска проверка за сезона. От полицията обясниха, че са действали след получен сигнал от охранители на територията зад плажа за „хора, които неправомерно са влезли в имота и има вероятност да са употребили наркотици“. Затова са били обискирани палатките.

Вътрешната проверка, която е била направена по случая, е показала, че полицаите не са превишили правомощията си. Не така обаче смята Любомир Авджийски, който е собственик на една от обискираните палатки. Той заяви, че това е полицейски произвол.

„В събота вечерта бяхме с три палатки. Аз бях сам в моята. Имаше още две с четирима младежи, които са непознати за мен. Дойдоха пет полицаи с два джипа. Докато бях в палатката около 7:00 часа, някой я отвори и започна да я обискира. Бяха двама полицаи при мен. На въпроса защо правят това, казаха, че няма да ми обясняват и че имали право, когато решат да я обискират“, разказва младият мъж.

„Казах им, че съм юрист и че това не е вярно, че трябва да има точно определена причина, да имат данни за престъпление, но те трябва да са сериозни. Не употребявам наркотици. Не бяха намерени такива вещества. Имам протокол, на който пише, че не са намерени такива неща“, добави той.

Самите служители на реда нарекоха това „тарашене“, разказа Авджийски.

Няма действаща забрана да няма палатки тук, подчерта той.

От Община Царево обаче отговориха, че има действаща наредба за опазване на обществения ред, която включва и начина за поставяне на палатки и каравани, че е качена в сайта им и всеки може да се запознае с нея. Според нея, палатка или каравана може да бъде поставена само, ако има разрешение от главния архитект или нотариално заверена декларация от собственика на имота.

Костадин Кисьов, който е собственик на имот в Лозенец разказа как екоинспектори са разпоредили да махне караваната си, въпреки това, че е поставена върху негова земя.

„Беше в моя имот. Това е неприкосновена частна собственост, но идват екоинспекторите от Царево и казват, че ако не я премахна, ще извикат полиция и ще ме глобят, ще я вдигнат и ще я закарат на паркинга на полицията. Как ви звучи това за разрешението от главния архитект, за да си поставите палатка в двора?“, пита мъжът.

Певецът и китарист Васил Гюров пък коментира, че когато несправедливостта стане закон, съпротивата е дълг. За пореден път виждаме как държавните институции са ползвани за частен интерес, добави той.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече