вторник, септември 29, 2020

Слави прави нова партия, ще се казва „Има такъв народ“

След като стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) окончателно е отказал да регистрира партия „Няма такава държава“, реакцията на Слави Трифонов не закъсня.

„Влизам в регистрация на партия, която ще се нарича „Има такъв народ“ и в логото си ще има съвсем други цветове“. Това написа Трифонов преди минути в социалната мрежа Facebook.

Поводът стана решението на Темида, което се отнася до логото и името на политическата формация. Магистратите мотивираха отказа си да регистрират „Няма такава държава“ с това, че „се създава възможност гражданите да свържат партийния символ със знамето на Републиката, което е незаконно“. В мотивите си съдът пише още, че „формално използване на съществените елементи и цветове на националния герб и знаме в комбинация, която обуславя значително сходство с тях, също съставлява нарушение на Закона за политическите партии“. ВКС напомня, че е „достатъчно внушението на използвания символ да е силно, а не символът да е напълно идентичен със знамето“.

Ето и пълното изявление на Трифонов:

„Днес Върховният касационен съд отказа регистрацията на партия „Няма такава държава“, защото използвала цветовете на българското знаме.

Ами, добре. Това ли измислихте? Е, много сте умни, няма що! Така ли мислите, че ще ни спрете? С боички и с наименования?

Важно е съдържанието, а не опаковката.

Затова, ние, същите хора, със същите идеи, със същото съдържание и със същите намерения, ще регистрираме нова партия. С ново име и други цветове!

Влизам в регистрация на партия, която ще се нарича „Има такъв народ“ и в логото си ще има съвсем други цветове. Чакам ви да видя какво ще измислите сега!

Слави Трифонов – свободен гражданин със свободен дух“.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече