събота, май 15, 2021

Слави Трифонов: Издигаме за премиер световният шампион по шах Антонанета Стефанова

Слави Трифонов написа дълъг пост във фейсбук, в който обяви името на предлаганият от „Има такъв народ“ кандидат за премиер.

„За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама. 
Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.

Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост. 
Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор.“

Коя е Антоанета Стефанова

Тя започва да играе шахмат на 5 години. Още на първото си официално състезание- на 6 години, покрива нормата на Кандидат-Майстор на спорта, а на 7 става шампион на София за жени. На 10 години печели първата си световна титла за момичета, в Пуерто Рико 1989г. Става най-младият Гросмайстор за жени на България на 15години, Международен майстор за мъже на 18г.,а най-високото звание -Гросмайстор за мъже достига през 2001 г. Следва Европейска титла за жени през 2002 г. ,а след това печели и възможно най-високото отличие в шаха- Световна титла през 2004 г. Остава в историята и като първи световен шампион по ускорен шах за жени-2012.Първото й участие на Шахматна Олимпиада е през 1992 г. когато е само на 13 години, и до 2020 г. играе за България 14 Олимпиади.

Печели още множество медали за България от Световни и Европейски шампионати, както и няколко златни от Световните Интелектуални игри- 2008 и 2017г. С клубните си отбори е многократен шампион на Германия, Великобритания, Франция, Русия и др. От 2009 г. съвместява състезателната с треньорска дейност. В работата си като член на Треньорската и Женската комисии към ФИДЕ участва в планирането и осъществяването на множество социални, спортни и образователни проекти на 4 континента. Ръководител на проекта “ Future Stars” . Лектор е на редица семинари както с професионални треньори, така и с преподаватели, желаещи да участват в програмите за “Шах в Образованието”.

Стефанова е депутат от ПГ на „Има такъв народ“ в 45-ото НС.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече