петък, октомври 15, 2021

Стефан Янев: Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен

Теоретично е възможно служебният кабинет да продължи като редовен – дали ще стане на практика е рано да се обсъжда. Това заяви от Плиска премиерът Стефан Янев. Той уточни още, че назначеното от президента правителство има готовност да продължи работа, ако се стигне до нови избори.

„Служебният кабинет е съставен от ръководството на президента Радев и функционира с негов указ. Съставът не е монолитен и това не са хора, свързани да се движат винаги заедно. Всеки може да решава какво иска”, обясни министър-председателят. 

На въпрос какви са прогнозите му за кабинета на „Има такъв народ” и дали правителството на Пламен Николов ще събере подкрепа, той каза: „В политиката всичко е възможно – важни са условията и принципите. Разбирам, че търсят компромиси и възможности. Надявам се да бъдат успешни”.

„Начинът на сглобяване на такъв вид мнозинства, без ясни ангажименти и приоритети не вещае дългосрочност на проекта, какъвто и да е той. Ако приемем, че парламентът е готов да работи с такъв тип мнозинство и правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, означава, че влизаме в период на непредсказуемост и е трудно да прогнозираме колко би издържал такъв тип режим на управление. Това не е добре за гражданите и бизнеса”, допълни Янев.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече